biologikomeli



Δυστυχώς, κίνδυνος να σου κλέψουν μέρος των μελισσιών η και όλα πάντα ελλοχεύει. Ο κλέφτης συνήθως, έχει κάποια "μελισσοκομική" γνώση.Πολύ πιθανόν λοιπόν φέτος τα Μελίσσια μας να ξεχειμωνιάζουν σώα και άβλαβοι (επιτρέποντος καιρού), αλλά τι γίνεται την άνοιξη ή το καλοκαίρι στους τόπους συλλογής μελιού?
Υπάρχουν πολλοί τρόποι προστασίας όπως, τοποθέτηση των μελισσιών κάτω από παπλώματα (κρυμμένα), τοποθέτηση των μελισσιών στις βεράντες (σε μέρος που να είναι συχνά προσβάσιμο-κοντά σε οικήματα) επιλογή επιθετικής ράτσας μελισσιών σε συνδυασμό με ευαίσθητο εξοπλισμό-κυψέλες, όπου μπορούν να αποθαρρύνουν τους κλέφτες.
Πρέπει λοιπόν να τους αποθαρρύνουμε λίγο παραπάνω.
Κάθε ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ που ασχολείται με νομαδική μελισσοκομία, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, Βιολογικής Μελισσοκομίας ή Συμβατικής θα πρέπει να ενσωματώσουμε στην αρμάδα του υλικού μας και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως κάμερες ασφαλείας ή Gps trackers!
Το κόστος στην αρχή μπορεί να μας φανεί υψηλό περίπου 130 € αλλά αν σκεφτούμε ότι ένα υποψήφιο μελίσσι, μόνο από το μέλι που θα μας δώσει, κάνει απόσβεση και σώνει και τα υπόλοιπα μελίσσια τότε η αγορά φαντάζει μηδαμινή!
Έτσι αν γίνει γνωστό ότι κάθε Μελισσοκομείο η τα περισσότερα εξ αυτών διαθέτουν αυτά τα μέσα, σίγουρα αποθαρρύνει περισσότερο τους κλέφτες, μερικοί εκ των οποίων θα γίνουν και αστέρια του youtube η της τηλεόρασης ως ο "κλέφτης" της χρονιάς.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη, και τα περισσότερα τα πουλούν απο αυτά πανάκριβα στηριζόμενοι στην "ποιότητα".Αυτά που προτείνω εγώ είναι τα ίδια αλλά όπως λένε Κινέζικα και στο ένα τρίτο της τιμής.ΑΝ φοβάστε τον όρο Κινέζικα ανατρέξτε στις ακριβές αξιόπιστες ποιοτικές ηλεκτρονικές συσκευές τους σπιτιού σας όπως Laptop-pcs-κάρτες μνήμης-φωτογραφικές μηχανές και πολλά άλλα είδη και θα βρείτε το συχνό made in China.



Με 120€ παίρνουμε κάμερα που ανιχνεύει κίνηση και το βράδυ



 
Πιέστε τις εικόνες
να δείτε αναλυτικά


 

 Με 180€ παίρνουμε κάμερα που ανιχνεύει κίνηση και το βράδυ και μας στέλνει και sms 
 
                 Η NEA ΑΦΙΞΗ  
 
  Με 42,00 € παίρνουμε τα trackers για όσους το επιθυμούν

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.H0.Xrealtime+gps&_nkw=realtime+gps&_sacat=0&_from=R40

Και για παραπάνω επιλογές http://beealert.info/

Αν οργανωθούμε, Bloggers και γνωστοί μας μελισσοκόμοι η αγορά μπορεί να γίνει φθηνότερα αν συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα!!